Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


25 jaar geleden: “Eerst werd “Het busje komt zo” luidkeels meegezongen, daarna slingerde men de bierglazen naar ons hoofd”

Written by on 10 oktober 2020

“Dat “Het busje komt zo” uitgeroepen is tot meest irritante Nederlandse nummer 1-hit, wij ervaren het zelf ook als irritant. Een keer is leuk, de tweede keer misschien ook nog wel. Maar daarna… Oh, verschrikkelijk!” (Radiozender 100% NL, januari 2014)

“”Het busje komt zo” zal ons het hele leven blijven achtervolgen. Maar goed… Dan hadden we het maar niet moeten uitbrengen.” (RTV Oost, april 1997)

Höllenboer treedt nog altijd nog, momenteel als trio (“We treden op in de driehoek Assen-Arnhem-Apeldoorn, daarbuiten heeft het geen zin, want daar verstaan ze ons toch niet.”, zie foto hierboven) Toch blijft “Het busje komt zo” een van de opvallendste hits uit 1995, met in Vlaanderen een 2e plaats als hoogste notering en vanaf oktober 1995 ruim 4 maanden lang in de hitparade terug te vinden. De begeleidende videoclip zou slechts 300 gulden (135 euro) gekost hebben: