Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


West-Vlaams gouverneur Decaluwé heeft er genoeg van: “De speeltijd is voorbij, we geven meteen boetes”

Written by on 9 oktober 2020

Ook in de kantines van sportclubs gaan ze meer controleren. “Op fiches van de contracttracing blijkt dat daar vaak besmettingen voorkomen. Ik begrijp dat wel. Na het sporten drink je al snel een pintje. In zo’n sportkantine wordt ook heel veel gewerkt met vrijwilligers. Zij kennen de regels misschien minder goed.”

De gouverneur wil ook streng laten controleren op samentroepen. “Dat is zeer moeilijk te controleren. We vragen aan de schooldirecteurs om op te roepen dat de leerlingen onmiddellijk na school naar huis gaan. Het heeft geen zin om een hele dag een mondmasker te dragen en dan na schooltijd elkaar te knuffelen.”