Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Politie zal meteen boete geven voor overtredingen van strengere coronamaatregelen: “Er is genoeg gesensibiliseerd”

Written by on 9 oktober 2020

En als de politie iemand betrapt, dan zal die ook echt zijn of haar boete moeten betalen, belooft de minister: “De politie kan vragen om meteen te betalen via een terminal of via een QR-code. Dat systeem wordt al gebruikt voor verkeersovertredingen. In Limburg bijvoorbeeld wordt dat al in de helft van de gevallen gebruikt, in andere arrondissementen helaas minder vaak, omdat de procureurs er minder aandacht voor hebben. Nochtans is het goed voor de mensen, want ze krijgen geen strafblad. En voor politie en Justitie betekent het minder papierwerk. Weigert iemand om te betalen, dan komt het bij Justitie, en wordt er een minnelijke schikking gestuurd. Wordt ook die niet betaald, dan komt het voor de rechtbank.”