Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Uitbater Kempens tuincentrum: “Zelfs Engelse radiostations bellen mij over die blote tuinkabouter”

Written by on 8 oktober 2020

Jef Pelckmans blijft zich verbazen over de aandacht voor het verhaal. “Deze ochtend ben ik gecontacteerd door Engelse radiostations die me vroegen of het verhaal van de blote kabouters in België echt was. Ook vanuit Nederland krijg ik berichten. De commotie leeft dus ook daar”, zegt Pelckmans aan Radio 2 Antwerpen.

Toch begrijpt Pelckmans de heisa niet. “Dit gaat er toch een beetje over. Als een tuinkabouter met blote borsten al niet meer zou mogen, dan is het einde zoek. Wat dan met Manneken Pis of het metersgrote blote vrouwenbeeld voor het Turnhoutse gerechtshof”, vraagt hij zich af. “Maar goed, elke verkochte kabouter is goed nieuws voor mij”, besluit de Kempense ondernemer.

Een korte zoektocht op het internet leert alvast dat de blote tuinkabouter opgepikt is door het Britse Daily Mail, maar ook door nieuwssites in Oostenrijk, Brazilië en Taiwan.