Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Sportvliegtuigje maakt geslaagde noodlanding in Aarschot dankzij parachutesysteem aan toestel

Written by on 8 oktober 2020

Zo’n parachute-systeem wordt alsmaar vaker in lichte vliegtuigen gebruikt, bevestigt vliegtuiginstructeur Philippe Hendrickx:  “Zo’n systeem is eigenlijk een ultiem reddingsmiddel voor wanneer de piloot beseft dat hij het niet zal redden. Via een kleine raket wordt de parachute naar buiten geschoten waarop die ogenblikkelijk geopend wordt, het kan zelfs op relatief lage hoogtes gebruikt worden. We zien dat dit systeem alsmaar vaker tot de standaarduitrusting van een licht vliegtuig behoort. Net zoals je tegenwoordig airbags in elke auto standaard ziet, zijn parachutes ook meer en meer ingeburgerd geraakt in de luchtvaart. Het is duidelijk dat ze in dit geval een groot verschil hebben gemaakt.”