Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

18:00 19:00

Current show

Partyland

18:00 19:00


President Trump belooft gratis coronabehandeling met antilichamen, maar is dat realistisch?

Written by on 8 oktober 2020

President Trump werd vorige week vrijdag opgenomen in het ziekenhuis omdat hij besmet was met het coronavirus. Drie dagen later mocht hij naar huis, om daar verder te herstellen. Hij werd onder meer behandeld met een experimenteel medicijn van biotechfirma Regeneron, een cocktail van antilichamen. Na een dag voelde hij zich super, aldus president Trump. “Het was mijn idee en in die zin is corona een vermomd godsgeschenk.” 

Trump belooft zijn landgenoten nu dat ze zullen krijgen wat hij gekregen heeft, en dat gratis. Er zijn honderdduizenden dosissen van, aldus nog Trump. Hij wil snel een uitzonderlijke toelating ondertekenen, waardoor het middel kan worden ingezet. Het is evenwel niet duidelijk of en hoe het toelatingsproces voor dergelijke nieuwe medicijnen kan worden versneld.