Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


Pick-uptrucks voor privégebruik zijn binnenkort fiscaal voordeel kwijt

Written by on 8 oktober 2020

Vlaams minister van Financiën Mathias Diependaele (N-VA) wil dat dat fiscaal voordeel verdwijnt voor wie een pick-uptruck louter voor privégebruik koopt. “Wie een pick-uptruck particulier gebruikt, zal dezelfde tarieven moeten betalen als andere mensen. Wie een pick-uptruck gebruikt voor beroepsdoeleinden, zal wel nog altijd kunnen genieten van de fiscaal lagere tarieven”, zegt Diependaele.

Om de belasting te kunnen aanpassen, zal de Vlaamse regering wel nog eerst een akkoord moeten bereiken met de andere gewestregeringen in ons land, zodat de regeling voor alle landsdelen geldt. De maatregel geldt alleen voor nieuw ingeschreven voertuigen.