Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Nederland keurt 2 sneltests goed om corona op te sporen, “Zinvol, maar niet perfect”, zegt microbioloog Herman Goossens

Written by on 8 oktober 2020

Toch moeten we erg opletten met zo’n sneltest waarschuwt Goossens. “Die tests zijn niet altijd perfect. Bijvoorbeeld in het begin van de infectie kan de sneltest wel eens negatief zijn terwijl je toch besmettelijk bent.”

“Dat is bijvoorbeeld heel mooi geïllustreerd in het Witte Huis”, vertelt Goossens. “Daar zetten ze ook die sneltest in, weliswaar een andere sneltest dan die in Nederland. Trump wordt verschillende keren per dag getest met die sneltest, het personeel wordt getest en als je bij het Witte Huis op bezoek gaat, wordt ook zo’n sneltest afgenomen en moet je een kwartiertje  wachten voor je binnen mag.” 

“Die fameuze “Rose Garden party” met rechter Amy Coney Barrett, daar waren ze allemaal getest en ze waren negatief”, gaat Goossens verder. “Die gasten mochten dus naar het feest gaan zonder masker, maar er zat toch een superverspreider bij waardoor er een aantal mensen – waaronder de president –  zijn besmet.”