Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Jongeren voelen zich “machteloos” en “eenzaam” door coronamaatregelen: “Luister eindelijk eens naar ons” 

Written by on 8 oktober 2020

“Ik kan wel met veel mensen praten, maar soms voelt het alsof ik mensen zal kwijtraken”, vindt Isaura (18). Madyson (18): “Ik voel dat veel vrienden mij nodig hebben en niet zonder mij kunnen. Ik ben een steunpilaar. Maar ik voel me ook wel soms eenzaam omdat ik niet buiten kan.” Charlotte (18): “We zitten in het zesde middelbaar maar alle leuke activiteiten zijn geschrapt. We kunnen niet op uitstap, niet op reis, …”

Bij sommige jongeren gaan die gevoelens nog veel dieper. “Ik had, zoals veel jongeren, een plan voor mijn leven in mijn hoofd”, vertelt Eliana. “En nu weet ik niet meer wat er zal gebeuren. Ik kan niets plannen en ben de controle kwijt. Ik moet leven van dag tot dag. Ik hoop op beterschap, maar dat is niet voor meteen, denk ik.”