Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Hoe uw reep chocolade de toekomst van Ivoorkust kan bepalen

Written by on 8 oktober 2020

De bezorgdheden over een eerlijk verloop van de verkiezingen zijn groot. De voorbije maanden organiseerde de oppositie betogingen,  en die leidden al tot gewelddadige confrontaties met doden tot gevolg. De misnoegdheid is groot omdat de belangrijkste vertegenwoordigers van de oppositie niet toegelaten werden op de kieslijsten en omdat de zittende president, Alassane Ouatara, de grenzen van de grondwettelijkheid aftast met zijn gooi naar een derde ambtstermijn.

De kans dat een conflict zal opwaaien is reëel, reden waarvoor de International Crisis Group opriep om de verkiezingen uit te stellen. Het politieke geweld na de verkiezingen van 2010, met duizenden doden en meer dan honderdduizend vluchtelingen als gevolg, moet tot elke prijs vermeden worden.