Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Gerecht verwerpt door de regering opgelegde lockdown in Spaanse hoofdstad Madrid

Written by on 8 oktober 2020

De Spaanse regering kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank, maar heeft daar tot dusver nog geen uitspraak over gedaan. Minister van Volksgezondheid Salvador Illa liet enkel weten dat “er juridische beslissingen moeten worden genomen die de gezondheid beter beschermen”.

Premier Pedro Sanchez, die op bezoek is in Algerije, zei dat de overheid de beslissing van het gerecht zou analyseren en dat een comité met vertegenwoordigers van de Madrileense en nationale regeringen vandaag of morgen samenkomt. “We moeten ons bewust zijn van de ernst van de pandemie in Madrid en van het feit dat men de maatregelen moet behouden om snel de situatie in de regio weer onder controle te krijgen”, zei hij.