Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Johnny Nash (80) overleden, zanger van “I can see clearly now”

Written by on 7 oktober 2020

John Lester Nash Jr., zoals Johnny Nash voluit heet, is thuis overleden in zijn geboorteplaats Houston, in de Amerikaanse staat Texas. De singer-songwriter, acteur en producer werd 80. Over de doodsoorzaak is geen info bekend, al sukkelde Nash wel met enkele kwaaltjes. “Hij was een fantastische vader, en een echte familieman. Hij zal heel erg gemist worden”, zo laat zijn zoon John Nash III in een mededeling weten.

Nash zal altijd in één adem genoemd worden met zijn wereldhit uit 1972, “I can see clearly now”. Nash zou zijn grootste hit geschreven hebben op het moment dat hij moest herstellen van een operatie. Het gaat over het overwinnen van moeilijkheden: een positieve boodschap gebracht op aanstekelijke pop-reggaetonen en met een vleugje gospel.

Het lied haalde moeiteloos de nummer 1 in de hitlijst, in de Verenigde Staten en heel wat andere landen. Tal van artiesten hebben het nummer gecoverd, onder meer Ray Charles en Donny Osmond. Jimmy Cliff maakte in 1993 een versie voor de soundtrack van “Cool runnings”. Het nummer werd ook gebruikt in verschillende reclamespots, en in de film “Thelma and Louise”. Van Nash’ versie van “I can see clearly now” werden wereldwijd 1 miljoen stuks verkocht. (lees voort onder de video)