Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Federale overheid vernietigde in 2015 en 2018 ondoordacht eigen stock van miljoenen mondmaskers

Written by on 7 oktober 2020

Maar de diensten van minister De Block hebben de maskers dus nooit laten testen. Mogelijk zijn een flink deel van de maskers vernietigd terwijl ze nog goed waren. De Block heeft de vernietigde maskers ook nooit laten vervangen door nieuwe. Daardoor moest ons land ten strijde trekken tegen COVID-19 zonder voldoende wapens.

“Het is wat het is”, reageert oud-minister De Block wanneer “Pano” haar hiermee confronteert. “Ik wil gerust mijn politieke verantwoordelijkheid nemen, maar niet voor het operationele. Niet voor alle fouten en cours de route. Mocht ik dat met drie departementen moeten doen, dan zou ik ook de kazernes kunnen gaan dweilen waar andere zaken opgeslagen zijn.”