Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Facebook verwijdert de complottheorieën QAnon op al zijn platformen

Written by on 7 oktober 2020

Aanhangers van QAnon geloven in een complot van de deep state, waarbij een elite een wereldregering vormt. Die elite zou zich schuldig maken aan kindermisbruik en deelnemen aan satanische rituelen. Velen van de QAnon-aanhangers zien in president Trump de man die elite bestrijdt en de complotten blootlegt.

QAnon raakte voor het eerst echt bekend door “pizzagate”, een vals verhaal waarbij hooggeplaatste politici van de Democratische Partij, waaronder Hillary Clinton, vanuit een pizzarestaurant in Washington een pedofielennetwerk zouden runnen. De anonieme Q (vandaar QAnon) zou een hooggeplaatste figuur zijn die op de hoogte is en die informatie lekt naar de buitenwereld.