Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Björn Rzoska (Groen) hekelt Facebookpost van Bart Claes (VB) over Petra De Sutter: “Hij ontmenselijkt haar”

Written by on 7 oktober 2020

Claes kreeg felle kritiek op die tweet in het Vlaams parlement. Volgens Groen-fractieleider Björn Rzoska – partijgenoot van De Sutter – heeft het Vlaams Belang “een rode lijn overschreden”. “U ontmenselijkt haar”, aldus Rzoska. De Groen-fractieleider richtte zich tot Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens en vroeg hem afstand te nemen van “de mensonterende opmerkingen van uw collega”.

Chris Janssens (Vlaams Belang) begon met Petra De Sutter te feliciteren met haar aanstelling als minister, maar distantieerde zich niet van de tweet van zijn fractiegenoot. Hij stoorde er zich integendeel aan dat Groen de kwestie te berde bracht: “Als het de gewoonte wordt om bij ordemotie het woord te vragen bij tweets die u niet zinnen, kan ik epistels meebrengen over tweets van parlementsleden die mij niet zinnen”.