Current track

Title

Artist

Current show

100% Noughties

18:00 20:00

Current show

100% Noughties

18:00 20:00


UZ Gent start met laatste fase ontwikkeling COVID-19-vaccin, “Hopen tegen zomer het vaccin toe te dienen” 

Written by on 6 oktober 2020

De derde fase is dus de laatste fase in de ontwikkelingsfase van een vaccin.  En dat doet dromen van de toekomst. “Als alles goed loopt, hopen wij het uiteindelijke vaccin tegen de zomer van 2021 toe te dienen”, zegt Leroux-Roels. Dat zou dan wellicht het eerste coronavaccin zijn dat op Belgische bodem werd ontwikkeld. “Maar onze drie kandidaten zijn niet de allereerste in de race.  Een aantal bedrijven staan al verder, en daarvan verwachten we dat ze  – volgens het beste scenario- al in maart of april beschikbaar kunnen gesteld worden aan de bevolking”, aldus Leroux-Roels.