Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Twee verdachten geïdentificeerd voor racistische graffiti in Lanaken, Bilzen en Tongeren

Written by on 6 oktober 2020

Na de aangifte startte het parket van Limburg een opsporingsonderzoek. De daders schreven slogans als “Hitler kom terug”, “Vuil bruin” en “Bruine apen ga terug naar uw land”. Er werden ook hakenkruisen en verwijzingen naar het nazisme aangebracht. Burgemeester Keulen schakelde de technische dienst in om de slogans te verwijderen of te overschilderen.

Onderzoek, onder meer nazicht van camerabeelden, leidde de speurders naar een man uit Lanaken en een vrouw uit Tongeren. Ze zijn opgepakt voor verhoor. Ze zullen een dagvaarding ontvangen om zich voor de correctionele rechtbank te verantwoorden.