Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Ransomware wordt een steeds groter probleem en het is onze eigen schuld

Written by on 6 oktober 2020

Doordat we vaker alleen thuis zitten, klikken mensen nog vaker op phishingmails die inhaken op actuele berichten. Lijkt een medewerker een probleem te hebben? Dan schieten we de onbekende afzender te hulp om een administratief probleem recht te zetten – en ‘onbetaalde facturen’ te betalen. Het is duidelijk dat we het nauwe contact met onze collega’s missen.

Daarom moeten we meer inzetten op bewustwording, herkenning van de gevaren en hoe ermee om te gaan. Zo kunnen al veel problemen vermeden worden. Het klinkt hard, maar we moeten onze mensen meer en vaker met de neus op de feiten drukken. Wanneer de werkgever dat doet, blijft het zonder gevolgen; laten we criminelen ons de kaas van het brood eten, dan zijn de gevolgen wellicht niet te overzien.