Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Nederlandse gynaecoloog verwekt minstens 17 donorkinderen met eigen sperma

Written by on 6 oktober 2020

De kinderen vinden het belangrijk om het verhaal bekend te maken vanwege “de kans op aangeboren afwijkingen bij kinderen uit relaties van halfbroers en -zussen die niet van elkaar weten dat zij dezelfde biologische vader hebben”. De gynaecoloog is in 2009 overleden.

De donorkinderen en de familie van de gynaecoloog hebben geregeld contact, er is sprake van een goede verstandhouding met elkaar, laat het Isala-ziekenhuis weten. Het ziekenhuis zegt nog dat het “bijzonder veel respect en waardering heeft voor de wijze waarop de familie van de gynaecoloog en de donorkinderen met hun geschiedenis omgaan”.

(Lees verder onder de foto)