Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Nathalie Muylle (CD&V) vernam via journalist dat ze geen minister werd: “Moeilijkste 10 minuten van politieke loopbaan”

Written by on 6 oktober 2020

Waarom kreeg Muylle eerst geen telefoontje van CD&V-voorzitter Joachim Coens? Hij hoefde nu niet per se een waslijst aan mensen op te bellen, het ging om drie mensen. De CD&V-politica benadrukt dat het volgens haar inderdaad beter had kunnen lopen. “Menselijk zou het goed geweest zijn als we vooraf gesproken zouden hebben”, zegt ze. Maar ze toont ook begrip. “Ik denk dat het niet evident is om slechtnieuwsgesprekken te doen. Ik deed er zelf ook vaak. Waarom het zo gelopen is moet u aan hem vragen”, zegt Muylle, refererend dus naar voorzitter Coens. “Hij heeft zich wel al verontschuldigd. We hebben elkaar na het congres ook kort gezien en vanmiddag hebben we opnieuw een gesprek”, aldus de politica.