Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Mensen met psychische problemen worden in zestig landen nog altijd geketend

Written by on 6 oktober 2020

Of neem Petrus, een Indonesiër van vijfendertig. Hij leeft nu al tien jaar thuis, op het eiland Flores, met letterlijk een blok aan het been. Dat is een traditionele manier om iemand te ketenen in zijn gemeenschap.

“De menselijke waardigheid verdwijnt. Niet alleen door de ketting, er komt nog meer bij kijken weet de onderzoekster. “Mensen krijgen nauwelijks de gelegenheid om zich te wassen. Slachtoffers worden misbruikt of geïsoleerd. Het is verschrikkelijk.” Hoog tijd voor actie, vinden ze bij HRW.

“Regeringen moeten stoppen met het probleem onder de mat te vegen” zegt Kriti Sharma. “Ze moeten toegankelijke en betaalbare geestelijke gezondheidszorg op poten zetten. Regelmatig instellingen inspecteren, zowel private als openbare, waar misbruik kan plaatsvinden.” In de hoop wereldwijd mensen te sensibiliseren, organiseert de mensenrechtenorganisatie nu dus de #BreakTheChain campagne.