Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Liveblog: elke dag gemiddeld 2.309 nieuwe besmettingen, bijna helft van de 2.000 COVID-bedden in ziekenhuizen ligt vol

Written by on 6 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De coronacijfers van vandaag:

  • Gemiddeld komen er volgens de laatste weekcijfers (26 september – 2 oktober) elke dag gemiddeld 2.309 nieuwe bevestigde besmettingen bij. Dat zijn er de helft meer dan in de week daarvoor (+ 47%).
  • De voorbije week werden elke dag gemiddeld 81 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Vorige week waren dat er nog 64 per dag.
  • Er liggen nu in totaal zo’n 940 COVID-patiënten in het ziekenhuis. Daarmee is bijna de helft van de 2.000 bedden bezet die de ziekenhuizen voorbehouden voor COVID-patiënten. In sommige ziekenhuizen is de COVID-afdeling al vol. Ter vergelijking: in april waren er zo’n 6.000 bedden voor coronapatiënten.
  • In totaal liggen er 195 besmette personen op intensieve zorg, waarvan er 83 beademing nodig hebben.
  • Het aantal doden door corona stijgt ook, het zijn er nu gemiddeld 10 per dag.

Cafés en bars in Parijs moeten dicht, maar zijn creatief… met snacks

In de Franse hoofdstad Parijs en de omliggende departementen is de hoogste alarmfase voor corona afgekondigd. Het aantal besmettingen stijgt er snel, en de toestand is “zeer ernstig”, zegt burgemeester Anne Hidalgo.

Voor minstens twee weken zijn er opnieuw strengere maatregelen van kracht. De opvallendste maatregel is dat alle cafés en bars dichtgaan. Die laatste proberen dat meteen te omzeilen door snacks uit te delen, meldt VRT-journalist Steven Decraene vanuit Parijs.

BEKIJK hier het verslag van onze reporter Steven Decraene ter plaatse:

Lees hier het hele verhaal:

Kankerafdeling AZ Nikolaas in quarantaine na 16 besmettingen

In het ziekenhuis AZ Nikolaas in Sint-Niklaas hebben 7 patiënten en 9 medewerkers van de kankerafdeling positief getest op het coronavirus. Enkele patiënten hebben milde klachten, maar niemand ligt op de afdeling intensieve zorg.

De hele afdeling is in lockdown, zegt dokter Ines Deleu. “We hebben de afdeling in twee gesplitst: de ene zone is voor de positief geteste patiënten en de andere zone is voor de negatief geteste patiënten. We zijn ons ervan bewust dat de negatief geteste patiënten bij een tweede test nog positief kunnen zijn. Vandaar de beslissing om iedereen op de afdeling te houden, weliswaar gesplitst.” 

President Trump zit terug in het Witte Huis

De Amerikaanse president Donald Trump heeft na middernacht het ziekenhuis verlaten. Hij werd er verzorgd nadat hij het coronavirus had opgelopen. “Wees niet bang van COVID”, liet hij via Twitter weten. “Laat het je leven niet domineren. Ik voel me beter dan 20 jaar geleden.” Een erg opmerkelijke uitspraak, want het virus heeft in de VS intussen al 210.000 levens geëist.

Lees hier het volledige artikel: