Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Studentenrestaurants doen het niet goed, verkoopcijfers zijn dramatisch

Written by on 5 oktober 2020

Alma heeft ook net een prijsverhoging doorgevoerd van minimaal 3,75 euro naar 6 euro. Toch speelt dat volgens Lips geen rol in het terugvallen van de omzet. “De snacks zijn niet opgeslagen en toch zien we daar eenzelfde daling in de verkoop”, zegt Lips daarover. 

Als we een paar studenten op straat in Leuven aanspreken lijkt de zin om naar de Alma te gaan inderdaad niet groot. “Ik ging sowieso maar 2 keer in de maand, maar nu ga ik voorlopig niet meer”, zegt een studente. “Ze serveren geen warme gerechten meer, heb ik gehoord en ze zijn ook duurder geworden. Dat vind ik wel jammer en dan kook ik liever zelf op kot.”

Een andere studente zegt dat ze wel vaak naar de Alma gaat omdat het redelijk lekker is en goedkoop. “Ik veronderstel dat er nu heel weinig volk zit”, zegt ze. “Ik heb gehoord dat ze de prijzen ook verhogen, en ja, dat was net de reden voor studenten om te gaan, omdat het goedkoop was. Ze hebben ook de bekende spaghetti van het menu gehaald, waar ook veel studenten voor kwamen.”