Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Professor Erika Vlieghe wil “straffe campagne” over corona: “Het huis staat in brand, we moeten iets doen”

Written by on 5 oktober 2020

De nieuwe minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (SP.A), adviseerde gisteren al om onze contacten te beperken tot drie personen (buiten ons gezin). Nu mogen we buiten ons gezin nog nauwe contacten onderhouden met vijf personen.

Wat vindt professor Vlieghe van het advies van de minister? Ze zegt dat dat cijfer niet zomaar uit de lucht komt vallen. “Het stond ook al in ons Celeval-rapport dat je bij code oranje je nauwe contacten moet beperken tot 3. En bij code rood moet het verder beperkt worden.”

Het valt nu af te wachten wanneer de barometer die Vlieghe met de Celeval aan het uitwerken is, wordt goedgekeurd en gepresenteerd door de Nationale Veiligheidsraad.

Beluister hier het volledige gesprek met Erika Vlieghe in “De ochtend” op Radio 1: