Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Longarts bezorgd over komende maanden: “Moeten echt vermijden dat we opnieuw andere zorg moeten uitstellen”

Written by on 5 oktober 2020

Eva Van Braeckel roept daarom nog eens op, net als veel andere experten, om extra voorzichtig te zijn bij risicogroepen, zoals ouderen en mensen met een onderliggende aandoening. “De leeftijd en het profiel van de mensen die in de ziekenhuizen terechtkomen, is heel gelijkaardig met wat we tijdens de eerste golf hebben gezien. Het is niet zo dat deze mensen nu minder ziek worden dan bij de eerste golf. Het is ook niet zo dat ze nu minder snel op de afdeling intensieve zorg terechtkomen.”

“Daarom moeten we besmettingen bij de hoogrisicogroepen absoluut vermijden. Het is de enige manier om optimale zorg te kunnen blijven garanderen, zowel voor COVID- als voor niet-COVID-patiënten”, zegt Van Braeckel.