Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Grappenmaker achter nepaccount minister ook verantwoordelijk voor vals overlijdensbericht Amélie Nothomb

Written by on 5 oktober 2020

Vorige week, in de nacht van 30 september op 1 oktober, maakte Debenedetti een Twitter-account aan onder de naam van Annelies Verlinden, wiens naam op dat moment net bekend raakte als nieuwe CD&V-minister van Binnenlandse Zaken in de federale regering. Het account begon daarna, volgens het geijkte procedé van Debenedetti, een groot aantal Belgische politici en politieke journalisten te volgen op Twitter, waarvan een groot deel niet in de gaten had dat het niet om de échte Annelies Verlinden ging. Het valse profiel verzamelde op die manier meer dan 1.000 volgers. De kersverse minister beschikte nochtans al over een account op Twitter, al had ze die niet meer gebruikt sinds 2016.