Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Georges-Louis Bouchez krijgt “laatste kans” als MR-voorzitter: “Geen enkele andere tenor heeft een meerderheid”

Written by on 5 oktober 2020

Door de keuze voor Mathieu Michel (MR) als staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging en Digitale Agenda was er geen ministerpost meer beschikbaar voor Denis Ducarme in de nieuwe federale regering. Bouchez besliste dan ook om hem door te schuiven naar de Waalse regering, waar hij de plek van De Bue zou innemen.

Alleen, dat laatste stootte meteen op enorm protest binnen de partij en bleek daarna ook onwettelijk omdat de regering dan niet meer zou voldoen aan de genderquota. Die zegt dat de Waalse regering minstens uit een derde vrouwen of mannen moet bestaan.

Bovendien zien veel MR-leden in de aanstelling van Mathieu Michel de hand van zijn broer en EU-president Charles Michel. “Er is contact geweest tussen de twee broers op voorhand”, zegt de Meeûs daarover.