Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Aalst wil niet nog meer Brusselse coronapatiënten opvangen, UZ Brussel reageert verbaasd

Written by on 5 oktober 2020

In het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) en het Onze-Lieve-Vrouw­ziekenhuis van Aalst (OLV) zijn er de laatste dagen heel wat coronapatiënten bijgekomen en die komen niet allemaal uit de regio. Heel wat nieuwe zieken komen uit Brusselse ziekenhuizen, waar de Aalsterse ziekenhuizen een netwerk mee vormen. In Brussel kunnen ze de toestroom van nieuwe coronapatiënten die verzorging nodig hebben niet meer de baas. Het gaat zowel om mensen met milde symptomen die beademd moeten worden als patiënten die er erger aan toe zijn en intensieve verzorging nodig hebben. De burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese vindt nu dat die transfers moeten stoppen. 

“Het spreekt voor zich dat de mensen geholpen moeten worden”, zegt D’Haese. “Dat niet doen zou schuldig verzuim zijn.” Maar hij wil niet dat de zorg voor de mensen uit de streek in het gedrang komt. “Er zijn grenzen aan de medische solidariteit en ik geloof dat die grens nu bereikt is. Ik ga er redelijkerwijs van uit dat het basisprincipe moet zijn dat een Aalsterse patiënt naar een Aalsters ziekenhuis moet kunnen gaan, dat is ook het meest medisch verantwoord denk ik.” Er komt daarom overleg om de patiënten­verdeling beter te regelen en mogelijk ook bedden voor Aalstenaars vrij te houden.