Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Noord-Italië meet schade op na storm Alex: twee doden en twee vermisten, ook in Frankrijk nog mensen vermist 

Written by on 4 oktober 2020

Ook in Frankrijk heeft storm Alex lelijk huisgehouden. Vooral het zuiden van Frankrijk werd getroffen, daar zijn volgens de zender BFM TV nog steeds 18 mensen vermist. Van acht personen is de verdwijning duidelijk, over de tien anderen is er weinig bekend. Ondertussen werd er in Italië een Franse herder dood teruggevonden. Of de man tot een van de 18 vermisten behoort, is nog niet duidelijk.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de storm veel schade aangericht vooral in en rond de stad Nice. Huizen en bruggen werden door het water weggespoeld, dorpen werden afgesneden van de wereld. Ook zaten duizenden gezinnen zonder stroom.

De Franse premier Jean Castex beloofde extra hulp van het leger en wil het noodweer als natuurramp laten erkennen.