Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Liveblog – Woensdag werden er voor het eerst meer dan 3.000 besmettingen geteld, Trump zet nieuwe videoboodschap online 

Written by on 4 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Voor het eerst meer dan 3.000 nieuwe besmettingen geteld

  • Afgelopen woensdag zijn er in ons land voor het eerst meer dan 3.000 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus geteld. Om precies te zijn waren er die dag 3.004 tests positieve COVID-19-testen. Dat is het hoogste cijfer sinds het virus in ons land uitbrak. 

  • Gemiddeld raken nu elke dag meer dan 1.913 mensen besmet in ons land. Dat is een stijging met 20 procent. Het gaat hier om cijfers van 24 tot en met 30 september in vergelijking met de voorgaande zeven dagen.

  • Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen: per dag worden er nu gemiddeld 71 COVID-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen opgenomen.

  • Op dit ogenblik liggen er 818 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis. 184 van hen hebben intensieve zorg nodig. 

  • Gemiddeld overlijden er nu per dag 8 mensen met corona.

Trump zet nieuwe videoboodschap online

De Amerikaanse president Donald Trump zegt in een nieuwe videoboodschap dat hij zich al veel beter nadat hij besmet raakte met het coronavirus en in het ziekenhuis werd opgenomen. Maar “de komende dagen worden de echte test”, stelt Trump in de videoboodschap die werd opgenomen in het militair hospitaal waar wordt verzorgd. 

Goeiemorgen

Ook op deze herfstige zondag kunt u in onze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nalezen.