Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Kristof Calvo (Groen): “Komende tijd nagaan of het lukt om op die manier nog verder aan politiek te doen”

Written by on 4 oktober 2020

“Het is een redelijk heftige week geweest, de meest bewogen sinds mijn politieke loopbaan”, aldus Kristof Calvo. Voor aanvang van het ledencongres woensdagavond, waar zijn partij Groen deelname aan de nieuwe federale regering met overtuiging goedkeurde, kreeg Calvo te horen dat hij niet zou worden voorgedragen als kandidaat-minister.

Het was echter niet zijn voorzitter Meyrem Almaci die het hem vertelde. “Dat doet wel pijn, ja. Het is mij door iemand anders verteld, ergens op straat in een parkje in Gent. Ik denk dat iedereen beseft dat je zo’n beslissing niet in een parkje omringd door spelende kinderen wil horen. Als een CEO van een bedrijf zo zou omspringen met zijn medewerkers, dan is Groen wellicht de eerste partij om daar parlementaire vragen over te stellen.”