Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


“Fratelli tutti”, de nieuwe encycliek van paus Franciscus: wat is het, wat is het belang ervan en wat staat erin?

Written by on 4 oktober 2020

“Zeer belangrijk in de brief is ook het interreligieuze. Wereldproblemen oplossen kan je niet vanuit één religie of overtuiging, iedereen zal moeten samenspannen, alles en iedereen is met elkaar verbonden. Het idee voor de encycliek kwam er trouwens toen de paus de grootimam Achmad Al-Tayyeb ontmoette in Abu Dhabi. Deze keer betrekt hij dus de moslims in zijn encycliek, de vorige keer waren dat de orthodoxen”, weet monseigneur Van Looy.

“De paus heeft zorgen, en hij deelt de grote zorgen van de samenleving, zeker van de kleintjes en de armen. Hij ziet vooral de noodzaak dat de leiders van de samenleving (zowel politiek, sociaal, industrieel, wetenschappelijk als economisch) hun basismentaliteit moeten veranderen; wat zullen we doorgeven aan de toekomstige samenleving, aan de volgende generaties?”