Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Verwondering en twijfel in GUM, het gloednieuwe Gentse wetenschapsmuseum

Written by on 3 oktober 2020

Rond deze thema’s zijn objecten verzameld uit heel uiteenlopende disciplines, zoals biologie, archeologie, psychologie, geneeskunde, geschiedenis, architectuur en kunst. Dat levert soms vreemde combinaties op. Zo staan vazen uit de Griekse oudheid naast de verlostang van Jan Palfijn of een wassen model van een huidaandoening naast een maquette van het Pantheon. 

De opstelling wekt vooral een gevoel van verwondering. Je weet op het eerste zicht vaak niet waar je naar aan het kijken bent. “Het is bijna een artistieke ervaring. We tonen deze objecten als kunstobjecten”, zegt Doom. “De informatie is wel beschikbaar, maar wordt niet in je gezicht geduwd. Je kunt je dus eerst zelf afvragen wat het is, voordat je meer uitleg zoekt.”