Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Vanaf maandag krijgen bussen van De Lijn versterking van autocars op de drukste lijnen in de ochtendspits

Written by on 3 oktober 2020

Nogal wat ouders van schoolgaande kinderen uitten de voorbije weken hun bezorgdheid. “De bus van mijn kinderen zit overvol. We doen de hele zomer onze best om afstand te houden, maar nu zitten ze op elkaar gepropt op de bus.”

Ondanks de mondmaskerplicht voelen veel reizigers zich niet veilig in de drukte op de bus. De Lijn legde daarom grotere bussen in, paste hier en daar het rittenschema aan en zorgde waar mogelijk voor extra bussen, maar die maatregelen bleken niet voldoende.

Gelukkig luistert ook de autocarsector naar “De inspecteur”. Hun bussen staan al maanden aan de kant en zouden dus op drukke momenten perfect kunnen bijspringen. Na overleg met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is er nu resultaat: vanaf maandag 5 oktober versterken autocars de bussen van De Lijn.