Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Tientallen intacte 2.600 jaar oude sarcofagen gevonden in Egypte: “Nog maar het begin van deze ontdekking”

Written by on 3 oktober 2020

“We hebben al 59 sarcofagen bovengehaald”, legt Khaled El-Enany, de minister van Toerisme, uit op de persconferentie. “Er bevinden zich nog een onbekend aantal kisten op de site. Dus vandaag is niet het einde van deze ontdekking. Volgens mij is dit nog maar het begin van de ontdekking.”

Volgens de minister behoren de sarcofagen tot de 26e dynastie, dat is de Late Periode van het Oude Egypte. “Rond de zevende tot zesde eeuw voor Christus”, zegt El-Enany. “Dat wil zeggen dat ze minstens 2.600 jaar afgesloten geweest zijn.”

Het zijn vermoedelijk de sarcofagen van priesters en hoge ambtenaren. Ze zijn gevonden in drie 12 meter diepe grafkamers. Naast de sarcofagen zijn ook tientallen beelden en andere voorwerpen teruggevonden. Alles was zeer goed bewaard en was 2.600 jaar afgesloten van de buitenwereld.

Lees verder onder de foto’s van het complex waarin de kisten gevonden zijn: