Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Regering-De Croo krijgt vertrouwen van de Kamer, Maggie De Block wordt fractieleider voor Open VLD

Written by on 3 oktober 2020

Twee dagen na de regeerverklaring van de nieuwe federale regering en een dag na het debat daarover (dat pas laat vannacht eindigde) hebben de leden van de Kamer van Volksvertegenwoordigers gestemd over het vertrouwen in de regering.

De 7 partijen van de regering-De Croo hebben een meerderheid van 87 zetels in de Kamer en 87 parlementsleden hebben ook effectief hun vertrouwen gegeven aan de nieuwe regering. CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert, die eerder twijfels heeft geuit over deelname van zijn partij aan de “Vivaldi-coalitie”, stemde voor.

Ook onafhankelijk Kamerlid Emir Kir, die begin dit jaar uit de PS werd gezet, gaf zijn vertrouwen, maar omdat één PS-Kamerlid afwezig was wegens gezondheidsproblemen, kwam de stemming uit op 87 ja-stemmen in plaats van 88.