Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Liveblog: Piek van 2.778 nieuwe besmettingen afgelopen dinsdag, VS-president Trump “uit voorzorg” in ziekenhuis

Written by on 3 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De cijfers van vandaag

  • Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is licht gestegen, naar gemiddeld 1.759 per dag (voor de periode van 23 tot en met 29 september). Dat is 12 procent meer dan in de week daarvoor, toen er gemiddeld 1.576 besmettingen waren per dag.
  • Afgelopen dinsdag 29 september werden in één dag tijd wel 2.778 nieuwe besmettingen ontdekt. Dat is het hoogste aantal sinds het coronavirus in ons land is opgedoken. Dat is nog meer dan tijdens de eerste golf,  in maart. Toen werd op het piekmoment een recordaantal van 2.336 besmettingen vastgesteld. Nu wordt er echter meer getest dan toen.
  • Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft vrij stabiel, op 68 per dag. Vorige week waren dat er gemiddeld nog 65 per dag. 
  • Er liggen nu 620 mensen in het ziekenhuis met COVID-19, van wie een honderdtal op intensieve zorg.
  • Het aantal coronadoden stijgt tot meer dan 8 per dag.

Aardappelboeren in de problemen

De prijzen die de industrie betaalt voor frietaardappelen blijven laag. En daar komt nu ook nog een slechte oogst bij, waardoor er minder aardappelen verkocht kunnen worden aan supermarktketens en andere handelaars.  

Lees meer in dit artikel:

India overschrijdt kaap van 100.000 doden

AFP or licensors

In India is het aantal doden door COVID-19 gestegen tot boven 100.000. Dat heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid vanochtend bekendgemaakt. India is het derde land dat die kaap overschrijdt, na de Verenigde Staten (208.000) en Brazilië (144.000).

Als we kijken naar het aantal besmettingen, dan staat India zelfs op de tweede plaats, met bijna 6,4 miljoen gevallen. Vooral de dichtbevolkte steden worden zwaar getroffen, met Mumbai op kop (200.000 besmettingen, 9000 doden).

Maar ook op het Indiase platteland slaat het virus steeds harder toe, al blijft het aantal doden daar nog relatief beperkt.

Zieke Trump overgebracht naar ziekenhuis

De Amerikaanse president Donald Trump is “uit voorzorg” naar een militair ziekenhuis gebracht nadat hij positief getest heeft op het coronavirus. Vlak voor hij met de helikopter overgebracht werd, zei hij nog in een videoboodschap op Twitter: “Ik denk dat het goed gaat, maar we gaan ervoor zorgen dat het goed komt”. Volgens het Witte Huis zal Trump “enkele dagen in het ziekenhuis verblijven”. 

Lees meer in dit artikel:

Start liveblog

Ook op deze zaterdag kunt u in onze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nalezen.