Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Annelies Verlinden (CD&V), de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken: “Geen taboes over richting van staatshervorming”

Written by on 3 oktober 2020

“Een staatshervorming moet de goede richting uitgaan”, zegt ze. “Ik heb geen voorkeur om te herfederaliseren, maar er moeten geen taboes zijn. Het is respectvol om het debat met open vizier aan te gaan”, zei Verlinden.

In navolging van haar partijvoorzitter wil ze daar ook de N-VA bij betrekken. “Ik reik graag de hand aan de N-VA om dat samen te doen. Voor hen is dat een gevoelig thema, maar ook voor ons. Met homogene bevoegdheidspakketten kun je een daadkrachtig beleid voeren. Maar dat debat kan enkel lukken zonder voorafnames.”