Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


VS-president Donald Trump test positief, een overzicht van zijn meest opvallende uitspraken over het coronavirus

Written by on 2 oktober 2020

De grenzen sluiten bleek echter niet voldoende om de verspreiding van het virus in de Verenigde Staten tegen te houden. In april vormde de VS het nieuwe epicentrum van het coronavirus. Toch raadde Trump het dragen van een mondmasker nog steeds niet aan. 

“Je kunt het dragen, je hoeft het niet te doen. Ik kies ervoor om het niet te doen, maar sommige mensen willen het misschien wel doen en dat is oké”, aldus Trump op 3 april op een van de dagelijkse briefings van de corona-taskforce in het Witte Huis. 

Tijdens de dagelijkse briefing op 22 april suggereerde Trump een injectie met bleekmiddel als mogelijke remedie tegen het coronavirus. “Het is bijna zoals een reiniging, want het komt op de longen en boekt daar fantastische resultaten. Het zal interessant zijn om dat ook te testen”, aldus Trump.

Hij stelde tijdens diezelfde briefing ook voor om UV-straling te onderzoeken als mogelijke behandeling voor COVID-19. “Ik zou willen dat jullie met artsen overleggen of er een manier is waarop jullie licht en warmte kunnen toedienen om het virus te genezen. Ik ben geen dokter, maar ik ben iemand die bij de pinken is”, zei Trump, terwijl hij op zijn hoofd tikte.

Dokters en wetenschappers reageerden verbouwereerd op Trumps suggesties en raadden iedereen af om zijn advies op te volgen.