Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


President Trump heeft “milde coronasymptomen”, maar wat als hij (veel) zieker wordt of sterft? Wat gebeurt er dan?

Written by on 2 oktober 2020

Maar wat met die verkiezingen als Trump te ziek is? “Dat doet er eigenlijk niet toe”, zegt Kerremans. “Dan wordt Mike Pence gewoon tijdelijk waarnemend president. Op 3 november zullen we vervolgens zien wie er wint. Pas op 20 januari 2021 gaat de nieuwe president in functie. Dus zelfs als Trump in coma geraakt en pas wakker wordt na 3 november doet dat er eigenlijk niet toe.”

En wat als Trump sterft? “Dan zitten we in een eigenaardige situatie”, vertelt Frank Albers, docent Amerikaanse Cultuur aan de Universiteit Antwerpen. “Pence zou dan president worden, maar eigenlijk is hij niet automatisch kandidaat voor de verkiezingen. De Republikeinse Partij moet dan beslissen wie er op het stembiljet zal staan. Alleen, er zijn al miljoenen stemmen uitgebracht. Dus, dan stemmen ze eigenlijk op een dode president”, vraagt Albers zich af.