Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Ouders van Ruth (28) die euthanasie wil: “Wij blijven gewoon zoeken hoe we ons kind kunnen helpen”

Written by on 2 oktober 2020

Wij zijn gewoon ouders die blijven proberen een oplossing te zoeken voor ons kind. Het is onze overtuiging dat er voor patiënten met meerdere problematieken, zoals onze dochter, nood is aan een geïntegreerde, langdurige aanpak, zodanig dat op een veilige manier de onderliggende oorzaken, de trauma’s kunnen worden verzacht of genezen. Er bestaan in België bijvoorbeeld klinieken voor behandeling van eetstoornissen, met zeer professionele en geëngageerde dokters en hulpverleners, voor wie wij het grootste respect en dankbaarheid hebben.

Het zou hoopgevend zijn mochten dergelijke klinieken terzelfdertijd ruimte en aanbod kunnen creëren voor behandeling van borderlinepatiënten, voor behandeling van zware trauma’s, enzovoort. En dit terwijl ze terzelfdertijd in de beschermde omgeving van de eetkliniek verblijven om hun eetstoornis te behandelen en onder controle te houden.