Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Nieuwe Japanse minister van Administratieve Vereenvoudiging wil komaf maken met… de fax en de stempel

Written by on 2 oktober 2020

“De stempels kan je gerust cultuur en traditie noemen, maar over de fax kan je dat moeilijk zeggen”, zegt Van Haute. “Maar ik heb mijn fax hier nog lang laten staan omdat ik nog geregeld faxen uit Japan kreeg. Eén van de verklaringen kan zijn dat in het begin van e-mail en sms, die systemen nog niet waren aangepast aan het Japanse schrift.  Maar dat is intussen ook al 20 jaar geleden.”

Volgens de Japan Times wordt er in de administratie nog vaak met de fax gewerkt omdat documenten moeten afgestempeld worden. Door de stempel af te voeren, hoopt de minister ook de fax te doen verdwijnen.

“Het gaat vooral over de ambtenarij”, besluit Van Haute. “Veranderingen gebeuren er net zoals bij ons erg langzaam.”

(Beluister het gesprek met Luk Van Haute in “Nieuwe feiten” hieronder.)