Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Liveblog: Aantal nieuwe besmettingen stijgt bijna niet meer in ons land, VS-president Trump laat zich testen

Written by on 2 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Coronacijfers: aantal besmettingen stijgt bijna niet meer

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België stijgt bijna niet meer. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het wetenschappelijke gezondheidsinstotuut Sciensano.

  • Tussen 22 en 28 september kwamen er elke dag gemiddeld 1.629 bevestigde besmettingen bij. Dat is 8 procent meer dan in de vorige periode van 15 tot 21 september.
  • Tussen 22 en 28 september werden per dag gemiddeld 35.600 coronatests afgenomen. Het percentage mensen dat positief blijkt, bedroeg gemiddeld 5,6 procent, een lichte stijging (1 procent) in vergelijking met de vorige periode van 15 tot 21 september.
  • Tussen 22 en 28 september bedroeg het totale aantal besmettingen per 100.000 inwoners over het hele land 191.
  • Tussen 25 september en 1 oktober werden per dag gemiddeld 69 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.
  • Gisteren, op 1 oktober, werden 87 COVID-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Er lagen in totaal 773 patiënten in het ziekenhuis, van wie 156 op de afdeling intensieve zorg.
  • Het aantal overlijdens is wel nog gestegen. Tussen 22 en 28 september overleden gemiddeld 7 mensen per dag aan COVID-19.

U kunt de meest recente grafieken van de besmettingen, de overlijdens en ziekenhuisopnames terugvinden bij het wetenschappelijk instituut Sciensano. 

Donald Trump legde coronatest af, wachten op resultaat

De Amerikaanse president Donals Trump en zijn vrouw Melania hebben een coronatest ondergaan en wachten op het resultaat. Hij gaat ook in quarantaine. Een belangrijke adviseur met wie Trump veel contact heeft, had gisteren positief gestest voor het virus. De twee hebben de afgelopen dagen nog samen gereisd.

Lees meer in het artikel:

KU Leuven-studenten deden het gemiddeld beter tijdens de coronacrisis

Aan de KU Leuven zijn het voorbije academiejaar meer eerstejaarsstudenten geslaagd in al hun vakken. En dat terwijl het studeren en examens afleggen in juni en september door het coronavirus helemaal anders was dan normaal. Dat blijkt uit een vergelijking van de studieresultaten van de voorbije 4 jaar. Ook de groep van minder goede studenten was kleiner dan de vorige jaren. 

Lees meer in dit artikel:

Parlement geeft Franse regering tot eind maart extra macht

Het Franse parlement wil de regering nog tot eind maart de mogelijkheid geven om strenge maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het gaat bijvoorbeeld om restaurantsluitingen en beperkingen op verplaatsingen.

Na zeven uren van geanimeerd debat keurden de parlementsleden in de Franse Assemblée het wetsontwerp in eerste lezing goed. Nu moet de Senaat zich nog over de kwestie buigen.

De coronacijfers gaan niet de goede kant op in Frankrijk. In Parijs en omgeving is de toestand zelfs zo snel aan het verslechteren dat cafés en restaurants mogelijk weer dicht moeten.

Goeiemorgen!

Ook vandaag kunt u in deze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nog eens nalezen.