Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Einde van een tijdperk: laatste ferryverbinding tussen België en Verenigd Koninkrijk stopt definitief

Written by on 2 oktober 2020

De stad Brugge is niet blij met dit nieuws. “Dit heeft grote gevolgen voor ons”, zegt schepen Philip Pierins (SP.A). Want voor corona, kwamen elke morgen honderden Britten aan in de stad, die van de ferry kwamen en een dagje Brugge bezochten. Zij gaven ook geld uit in de stad.

“Ik zit vooral ook in met de werknemers van P&O in Zeebrugge, want dat zijn er een hele hoop”, zegt Pierins nog. Al zullen er niet zoveel gevolgen zijn voor het personeel, horen we bij P&O. Omdat er nog elke dag afvaarten met vracht zijn naar Groot-Brittannië. Dus er kan nog een verschuiving gebeuren van personeel van de passagiersschepen naar de vrachtschepen. 

Volgens Pierins was Brugge trouwens nog helemaal niet op de hoogte dat de lijn zou stoppen en zijn ze zeer verrast door het nieuws. Ze zagen wel dat het niet goed ging, maar dachten dat dit enkel door corona kwam.