Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


De vier Vlaamse Vivaldi-partijen willen uit geldgebrek de sociale media van N-VA en Vlaams Belang muilkorven

Written by on 2 oktober 2020

In elk geval zou het van weinig fatsoen getuigen om de oppositie te muilkorven via zo’n uitgavenplafond van advertenties op sociale media.  Vandaag al worden de uitgaven van de partijen tijdens de verkiezingscampagne sterk aan banden gelegd. Dat speelt vooral in het nadeel van partijen die over het geld beschikken om een dure campagne te voeren. 

Nu zou men nog een stap verder gaan en ook de communicatie buiten de campagne beperken. Dit wringt met het recht op vrije meningsuiting voor politici en partijen. Specifiek voor Vlaams Belang komt daar nog eens bij dat zij hun advertenties moeilijk in de klassieke media kwijt kunnen en dus niet buiten de sociale media kunnen.