Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Voor De Croo I draait het om vernieuwing: verse gezichten boven ervaring

Written by on 1 oktober 2020

Van de vorige generaties schiet ondertussen niet zo heel veel meer over. De partijvoorzitters bij het begin van de regering Michel in 2014 zijn bijna allemaal weg: Bruno Tobback (SP.A), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Olivier Chastel (MR), Gerolf Annemans (Vlaams Belang) schiet bijan niemand nog over. Enkel Meyrem Almaci (Groen) en Bart De Wever (met voorsprong de grootste overlever in de politiek) zijn nog op post. 

Ook de vicepremiers uit de vorige regering zijn niet meer te bespeuren op het hoogste niveau: Kris Peeters, Didier Reynders, Johan Vande Lanotte, Joëlle Milquet, Steven Vanackere, Guy Vanhengel, Jo Vandeurzen, Patrick Dewael – bijna allemaal zijn ze weg. Enkel Alexander De Croo, Vincent Van Quickenborne en Frank Vandenbroucke zijn er nog, of opnieuw. 

Het lijkt stilaan op het einde van een politieke generatie. En die generaties wisselen elkaar ook steeds sneller af.