Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Regering-De Croo legt klemtonen op vertrouwen, de wil om vooruit te gaan en democratische principes

Written by on 1 oktober 2020

Meer blauw op straat, elk jaar 1.600 politieagenten erbij, snelrecht voor kleine criminaliteit en effectieve uitvoering van alle straffen: dat zijn de speerpunten van het veiligheidsbeleid van de nieuwe regeringsploeg.

Op het vlak van internationale politiek is er weinig verrassends te melden: de pro-Europese koers wordt herbevestigd en de NAVO blijft voor ons land de hoeksteen van de Europese defensie. Migratiepolitiek heeft ook een internationale dimensie: de regering belooft bescherming voor wie het nodig heeft, maar ook een forse terugkeerpolitiek voor wie hier geen toekomst heeft.

De Croo besloot zijn toespraak met een citaat van de Italiaanse oud-premier Alcide De Gasperi: “De toekomst zal niet gebouwd worden met macht, noch met veroveringsdrang. Maar door de geduldige toepassing van de democratische methode, de constructieve geest van het akkoord, en door het respecteren van de vrijheid.” Vertrouwen, de wil om vooruit te gaan en democratische principes toepassen: dat zijn de sleutelwoorden die de nieuwe premier hieruit distilleert.

Bekijk hieronder de voorstelling van de regeringsverklaring: