Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Ministerkeuzes bij MR: soloslim van de voorzitter leidt tot ongenoegen en onduidelijkheid

Written by on 1 oktober 2020

Onder meer door Mathieu Michel naar voren te schuiven, moeten anderen plaats maken. Denis Ducarme bijvoorbeeld, tot voor kort minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw en Maatschappelijke Integratie. 

De partijvoorzitter dacht een oplossing te hebben gevonden door Ducarme minister te maken in de Waalse Gewestregering, maar daarvoor moest Valérie De Bue uit de Waalse regeringsboot stappen, waar ze sinds september 2019 minister van Ambtenarenzaken, Administratieve Vereenvoudiging, Kinderbijslag, Toerisme, Erfgoed en Verkeersveiligheid was. Naar verluidt kreeg De Bue dat nieuws te horen een kwartiertje voor het publiek zou worden gemaakt.

Maar er rees een nieuw probleem, want volgens een decreet uit 2019 moet de Waalse Gewestregering voor een derde uit vrouwen bestaan, en door een wissel De Bue-Ducarme zou dit niet meer het geval zijn geweest. Gevolg: protest van andere ministers in de Waalse Gewestregering, ook van MR-ministers. Bouchez moest zijn plannetje weer opbergen en Valérie De Bue blijft minister.

Denis Ducarme blijft voorlopig met lege handen achter. In ruil zou hij zijn oude functie als Kamerfractieleider weer mogen opnemen.