Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Liveblog: straks eedaflegging van Vivaldi-regering bij koning, De Sutter en Van der Straeten worden minister voor Groen

Written by on 1 oktober 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Groen kiest voor Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten

Groen vaardigt Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten af als kersverse minister. De Sutter wordt minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven en vice-premier, Van der Straeten wordt minister voor Energie. 

(archieffoto) Petra De Sutter

(archieffoto) Tinne Van der Straeten

Dit weten we al over de leden van de nieuwe regering

Het wordt stilaan duidelijk hoe de nieuwe federale regering eruit zal zien. En er zijn veel nieuwe gezichten bij. Open VLD krijgt naast premier Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne op Justitie ook de staatssecreataris voor begroting: dat wordt Eva De Bleeker. 

Bij CD&V drie nieuwkomers: Vincent Van Peteghem wordt minister van Financiën, Sammy Mahdi de staatssecretaris voor migratie en advocaat Annelies Verlinden wordt de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Zij heeft geen ervaring in de nationale politiek en gaat zich eerst inwerken.  

SP.A haalt oud-minister Frank Vandenbroucke opnieuw naar de federale regering, hij krijgt Volksgezondheid en Sociale Zaken. En Meryame Kitir wordt voor SP.A minister van Ontwikkelingssamenwerking. Groen moet de namen van zijn twee ministers nog bekendmaken. 

Aan Franstalige kant zou aftredend premier Sophie Wilmès (MR) de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken worden. 

Straks om 10 uur legt de nieuwe regering de eed af.

Ontdek via de pagina hieronder meer over de nieuwe regeringsploeg:

Vandaag op het programma: de eedaflegging van de nieuwe regering bij de koning

Gisteravond hebben de partijcongressen het programma van de nieuwe regering goedgekeurd. Dat wil zeggen de meeste leden van de 7 regeringspartijen akkoord gaan met de plannen in het regeerakkoord . Bij alle partijen gebeurde dat met een ruime meerderheid. De meeste weerstand was er bij de CD&V, maar ook daar stemde driekwart van de leden voor. Straks om 10 uur legt de nieuwe regering de eed af.

Wie de liveblog van gisteren wil herbeleven, kan dat via de liveblog hieronder.