Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Liveblog – Aantal coronadoden stijgt naar gemiddeld 6 per dag, Pop-Up Theater Studio 100 heropent in november

Written by on 1 oktober 2020

Donderdag start de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Slogan van deze vijfde editie is “Samen veerkrachtig”. Meer dan 450 organisaties voeren acties met een dubbel doel: onze mentale weerbaarheid versterken en geestelijke gezondheid bespreekbaar maken.

Tijdens de 10-daagse zijn er traditiegetrouw tal van evenementen, zoals lezingen, theatervoorstellingen of wandelingen. De coronamaatregelen maken deze editie niet evident, maar de deelnemende organisaties laten zich van hun creatiefste kant zien. Zo zijn er onder meer webinars over veerkracht, een mobiele bakfietskoffiebar en de grote “spreuken in het straatbeeld”-actie, waarbij op gevels en etalages van openbare gebouwen, kantoren en winkels in Vlaanderen spreuken worden aangebracht.

“Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te blijven voelen, ondanks een tegenslag of dip, en daar misschien zelfs sterker uit te komen. En zeker in deze coronaperiode komt er nog meer op ons af. Dat vraagt soms veel van ons”, legt Veerle Soyez, stafmedewerker van het Vlaams Instituut Gezond Leven, uit. “

De slogan “Samen Veerkrachtig” is dus meer dan ooit op zijn plaats, luidt het. “Met de nadruk op samen “, vult Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Wouter Beke (CD&V) aan. “Want verbonden zijn met anderen is essentieel om je goed in je vel te voelen. Zeker in coronatijden.”

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, het Steunpunt Geestelijke Gezondheid/Te Gek! ? en de Vlaamse Logo’s, met steun van de Vlaamse overheid.